Recite stop zanohtnici, da ona ne zaustavi vas!

Recite stop zanohtnici, da ona ne zaustavi vas!

03.12.2013


Dean Gorkič, dr. med.

Ste kdaj pomislili, kaj vse postorite s svojimi rokami v tipičnem dnevu?

Od jutranjega umivanja zob do priprave obrokov, čiščenja, dela na vrtu … Na žalost se njihove vrednosti zavemo šele, ko nas na to opomni bolečina.

Bolečina je nedvomno zelo izrazita, kadar se vname obnohtno tkivo in nastane ZANOHTNICA. Zanohtnica je najpogostejša okužba kože na rokah. Nastane v prvi vrsti zaradi poškodbe obnohtnega tkiva, ki se lahko zgodi pri kateremkoli od nešteto vsakodnevnih opravil. Poškodovano tkivo nato zlahka okužijo mikrobi, ki se zadržujejo v kožni gubi ob nohtu, in povzročijo gnojno vnetje.

Ljudje določenih poklicev (npr. čistilke, gostinci, frizerji ...) so zaradi pogoste izpostavljenost rok vlagi in dražečim snovem posebno dovzetni za nastanek dolgotrajnejše, t. i. kronične zanohtnice. Akutna zanohtnica, ki jo povzročajo bakterije, pa se pogosto pojavi po poškodbi pri striženju in oblikovanju nohtov ter zaradi razvad, kot sta grizenje nohtov in sesanje prsta. Prva pomoč so lahko tople kopeli prizadetega prsta. Za to težavo je po novem na voljo tudi učinkoviti izdelek IALUXID gel. Vsebuje vodikov peroksid, ki deluje uničujoče na bakterije povzročiteljice gnojnega vnetja ob nohtu. Visoka učinkovitost IALUXID gela pri zanohtnici je dokazana s kliničnimi študijami. Če se stanje kljub uporabi IALUXID gela večkrat dnevno vztrajno slabša, obiščite zdravnika.

IALUXID gel je učinkovit tudi pri drugih bakterijskih okužbah kože, kot so akne, vnetje lasnega mešička (npr. po britju nog in pazduh) in impetigo.

IALUXID gel je na voljo BREZ RECEPTA v lekarnah, prodajalnah Sanolabor ali na http://nakup.dr-gorkic.si.

 
 
 

 Izdelke lahko kupite tudi v naši spletni lekarni Dr. Gorkič.

 
 
 

 
 
 

Zadnja novica

 
 
 
 
 Poiščite nas na Facebook-u

 
 
 

Zadnja novica

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.